Garnalen met pittige tomaat, zilvervliesrijst, spelt & quinoa

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lekker pittig en fris gerecht!! 


GARNALEN MET PITTIGE TOMAAT, ZILVERVLIESRIJST, SPELT & QUINOA

Hoofdgerecht – 25 min.


ongeveer 15 (cocktail) garnalen (koelvers of ontdooid)*
3 bospenen
1 tomaat
1 bosui
1 teen knoflook
1/2 tl cajunkruiden
1 el olie
50 gr zilvervliesrijst, spelt & quinoa (Lassie)
zout
*liefst zonder staartjes


steelpan
wok of hapjespan


Zorg dat de garnalen ontdooid zijn. Doe ze in een kommetje. Voeg de olie en cajunkruiden toe en meng door elkaar. Laat staan.

Kook water in een waterkoker.

Snijd de bospenen in plakjes, de tomaat in stukjes en de bosui in ringen. Pers of hak de knoflook fijn.

Doe de zilvervliesrijst, spelt & quinoa in een steelpan en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking met kokend water uit de waterkoker.

Verhit ondertussen een wok op middelhoog vuur. Doe de garnalen met de olie en kruiden in de pan en bak 3-4 min.

Voeg de knoflook  en bospeen toe en bak 2 min. mee.

Doe de blokjes tomaat en 3/4 van de bosui en een klein beetje zout erbij. Meng alles goed door elkaar.

Draai het vuur lager en laat alles nog een paar minuten zachtjes pruttelen.

Giet de rijst af en doe bij de garnalen en groenten. Schep alles goed door elkaar.

Draai het vuur uit en laat de smaken 2 min. intrekken. (Ruim ondertussen de keuken op 😉 )

Bestrooi met de rest van de bosui.

Let op, het kan zijn dat er nog een schilletje om de staartjes zit. Trek deze er eerst voorzichtig af voordat je ze in je mond stopt!