Garnalen & chorizo met bonen en cherry tomaatjes

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Surf & Turf…. Misschien heb je er wel is van gehoord. Het is een combinatie van vis en vlees. Traditioneel met kreeft en tournedos, maar je kan er ook je eigen draai aan geven. Zo maakte ik dit gerecht met garnalen en chorizo, geïnspireerd uit het kookboek ‘Delicious, Lekker thuis’ van Valli Little. De smaak van de pittige chorizo is echt super lekker bij de zachte garnalen. Ennn…. Super simpel en zo klaar!!! 


GARNALEN &CHORIZO MET BONEN EN CHERRY TOMAATJES

Hoofdgerecht of voorgerecht – 20 min.


Voor 1 hoofdgerecht of 2 voorgerechten:
10 grote garnalen (koelvers of ontdooid)
60 gr (pittige) chorizo
10 cherry tomaatjes
120 gr kikkererwten, limabonen of cannellinibonen (blik)
1 paprika
1 klein sjalotje
evt. 1 volle tak bladpeterselie
evt. 1 tak munt


wok of hapjespan
vergiet of (bol)zeef


Verwijder het vliesje van de chorizo en snijd in dunne plakjes. (Tip, snijdt de worst in over de lengte en trek dan aan een hoekje, als het goed is trek je dan het vliesje er in 1 keer vanaf)

Snipper de ui en snijd de paprika in kleine stukjes.

Laat de bonen uitlekken in een vergiet of zeef.

Verhit de wok op middelhoog vuur.

Bak de chorizo 1-2 min. tot er geen witte stukjes meer inzitten. Schep ze uit de pan op een bord, maar laat het vet in de pan zitten.

Zet dezelfde pan terug op het vuur en doe de garnalen erin.

Bak 1-2 min. tot ze roze/ lichtbruin kleuren, draai om en bak de andere kant 1 min.

Doe de sjalot en paprika erbij en bak 3 min. mee.

Halveer ondertussen de cherry tomaatjes.

Doe de bonen en chorizo erbij en verwarm nog 2 min.

Voeg de cherry tomaatjes toe, schep alles lekker door elkaar. En doe alles op een bord.

Knip er wat verse peterselie en/ of munt over en smullen maar!!

Let op, bij sommige garnalen zit er nog een hard schilletje om het staartje. Haal deze eraf, door aan het staartje te trekken, voordat je hem in je mond stopt.