Fruit met speculaas- kokoscrumble

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Super makkelijk toetje en succes gegarandeerd!!


FRUIT MET SPECULAAS- KOKOSCRUMBLE

Toetje – 15 min. + 20 oventijd


ongeveer 150 gr fruit (vers of ontdooid)
(bijv. bosbessen, framboos, bramen, aardbeien, appel, peer of mango)
Ik heb een gekozen voor Zomerfruit uit de diepvries.
15 gr boter
15 gr bloem
10 gr suiker
1 speculaasje
1 tl geraspte kokos
1 bol (vanille)roomijs


1 persoons ovenschaaltje*


Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

Breek boven een kommetje het speculaasje in kleine stukjes.

Doe de boter, bloem, suiker en kokos erbij en kneed met schone handen tot een deeg. Dit duurt een paar minuten, dus blijven kneden.

Kies je voor appel, peer of mango, schil deze dan en snijd in kleine stukjes.

Doe het fruit in het ovenschaaltje en maak met je handen kruimels/ stukjes van het deeg. Verdeel de crumble over het fruit.

Zet het schaaltje 20 min. in de oven.

Haal het schaaltje uit de oven en schep er een bolletje ijs op en smullen maar!

*Tip: Maak je dit voor meer mensen, maak dan 1 grote ovenschaal. Zet de schaal op tafel, bak ijs ernaast en scheppen maar. #Gezellig zonder poespas!

 

Recept uit de Boodschappen