Freekeh Mexican style

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Een paar weken geleden maakte ik voor het eerst Freekeh, een super lekker, voedzaam graan gemaakt van jonge groene tarwe, rijk aan eiwitten en heel gezond. Dit vond ik zo lekker dat ik een nieuwe combi heb bedacht. Freekeh goes Mexican!! Lekker zomers, fris en pittig!! Je kan dit recept ook prima voor meer mensen maken of als gerecht bijv. bij de BBQ. Wil je echt all the way Mexicaans gaan, voeg dan nog zwarte bonen toe. Ik vond het zelf te machtig worden, dus heb ze weggelaten. Ow ja, en je koopt Freekeh gewoon bij AH. Benieuwd naar het andere recept, klik dan hier.


FREEKEH MEXICAN STYLE

Hoofdgerecht – 20 min.


50 gr Freekeh
1/2 blik tonijnmoot in water
3 el mais
1 paprika
1/2 avocado
1 grote tomaat
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl gemalen koriander
1/4 tl gemalen cajunkruiden, cayenne- of chilipeper
1 el olijfolie
zout
evt. 1 el gehakte verse koriander


steelpan
wok of hapjespan


Kook water in de waterkoker.

Doe de freekeh in een steelpan met kokend water uit de waterkoker en kook in 15 min. gaar.

Snijd ondertussen de paprika, tomaat en avocado in kleine stukjes.

Verhit een wok met olijfolie op middelhoog vuur.

Doe de paprika in de pan en bak 4 min.

Voeg paprikapoeder, gemalen komijn en gemalen koriander, cajunkruiden en een beetje zout toe en roer door elkaar.

Voeg de tomaat, mais en tonijn (met zo min mogelijk water) toe. Draai het vuur uit en meng alles door elkaar. Wil je zwarte bonen toevoegen, doe ze er dan nu bij (wel uitgelekt).

Giet de freekeh af en doe bij de groente.

Voeg de avocado toe en meng alles door elkaar.

Knip de blaadjes koriander in stukjes en roer erdoor.

Proef of je het lekker vind, voeg evt. wat extra cajunkruiden toe.

Eet smakelijk!!