Freekeh met gerookte kip, avocado & zongedroogde tomaten

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Freekeh….wat?! Ben je gek geworden..hahaha. Nee hoor, het is een smakelijke, voedzaame graan gemaakt van jonge groene tarwe, geoogst op de piek van de voedingswaardeen daarna licht geroosterd. Dus super rijk aan eiwitten en heel gezond, ideaal voor na het sporten. Maar vooral heel lekker, weer is iets anders! En gewoon te koop bij AH. 


FREEKEH MET GEROOKTE KIP, AVOCADO & ZONGEDROOGDE TOMAAT

Hoofdgerecht – 20 min.


50 gr Freekeh (bijv. Artisan)
1/2 gerookte kipfilet
1/2 (gele) paprika
5 cm courgette
6 zongedroogde tomaten
1/2 avocado
2 tl olijfolie
1 sjalotje
1 teen knoflook
1/4 tl chilipoeder
een paar bladeren basilicum
zout


wokpan
steelpan


Kook water in de waterkoker.

Doe de freekeh in een steelpan met 1 tl olijfolie een heel klein beetje zout.

Schenk er 250 ml kokend water bij en kook in 15 min. gaar. (Zie ook de aanwijzingen op de verpakking)

Snijd ondertussen de paprika, courgette, gerookte kip, zongedroogde tomaat in kleine stukjes.

Snipper de sjalot.

Verhit een wok met olijfolie op middelhoog vuur. Pers de knoflook en voeg de sjalot toe. Fruit 1 min.

Voeg de paprika en courgette toe en bak 5 min.

Bestrooi met chilipeper.

Snijd de avocado in blokjes.

Giet de freekeh af en doe bij de paprika en courgette.

Doe de zongedroogde tomaat, gerookte kip en avocado erbij en schep alles goed door.

Knip de blaadjes basilicum in stukjes en roer erdoor.

Proef en voeg evt. wat extra chilipeper toe.