Freekeh met aubergine & gegrilde halloumi

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is echt een super lekker en gezond recept van AH, wat ik toevallig tegenkwam. Dus die moet ik wel met jullie delen. De eiwitrijke freekeh combineert heerlijk met de kruidige aubergine en tomaat, en de kaas en frisse granaatappel maken het af. Zeker het proberen waard!! Freekeh en za’atar zijn gewoon bij de (grotere) AH, Turkse en Marokkaanse (groente)winkels te koop. 


FREEKEH MET AUBERGINE & GEGRILDE HALLOUMI

Hoofdgerecht – 25 min.


50 gr freekeh
1/2 aubergine
1 volle tl tomatenpuree
1 klein sjalotje
5 plakjes halloumi (kaas) van ongeveer 0,5 cm dik
2 el granaatappelpitjes
1/2 tl za’atar kruiden (specerijenmelange, blikje)
1 el olijfolie
beetje zout
evt. 1-2 takken bladpeterselie of koriander
evt. 1 tak munt


steelpan
wok
grill- of koekenpan


Kook water in de waterkoker.

Doe de freekeh in een steelpan.

Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes van 1 x 1 cm.

Snipper de ui.

Schenk kokend water bij de freekeh en kook in 15 min. gaar.

Verhit op laag vuur een wok met olijfolie en fruit de ui in 1-2 min.

Voeg de aubergine toe, draai het vuur naar middelhoog en bak 8 min.

Voeg de za’atarkruiden, tomatenpuree en een beetje zout toe en bak nog 5 min. Draai evt. het vuur lager en als het erg ‘droog’ wordt voeg een heel klein beetje water toe.

Snijd ondertussen de halloumi in dunne plakjes.

Giet de freekeh af en doe bij de aubergine. Roer goed door elkaar. Doe alles op een bord.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de halloumi 1 min. per kant. en leg op de freekeh.

Verdeel de granaatappelpitjes erover en knip evt. de blaadjes peterselie, koriander en/ of munt erover.