Edamame boontjes met broccoli, zalm & rijstnoedels

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Edamame bonen zijn jonge sojabonen met een stevige bite en een licht nootachtige smaak. Super lekker en gezond. Gewoon te koop bij AH. 


EDAMAME BOONTJES MET BROCCOLI, ZALM & RIJSTNOEDELS

Hoofdgerecht – 20 min.


85 gr edamame boontjes (1/2 blikje)
110 gr broccoli
1 zalmfilet (ontdooid)
1 bosui
50 gr rijstnoedels (1 plak)
2 el sojasaus
1 el chilisaus
1 el olie
1 el sesamzaadjes
peper en zout


wokpan
steelpan
aluminiumfolie


Kook een volle waterkoker met water.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de bosui in ringetjes.

Doe de broccoliroosjes in een steelpan. Schenk er kokend water bij tot ze net onder staan. Kook 5 min.

Verhit een wok met olie op middelhoog vuur. Bak de zalm 3 min. per kant en bestrooi beide kanten met peper en zout.

Giet de broccoli af.

Doe de rijstnoedels in de steelpan en schenk er kokend water uit de waterkoker bij. Laat 3 min. wellen.

Haal de zalm uit de pan, leg op het aluminiumfolie en vouw dicht.

Zet de wokpan weer terug op het vuur, draai het vuur helemaal laag.

Doe de edamame boontjes, bosui, sojasaus en chilisaus in de wok en schep om.

Giet de noedels af en doe bij de boontjes. Doe ook de broccoli erbij. Schep alles goed door.

Breek de zalm in stukken meng door de noedels.

Schep alles in een kommetje en bestrooi met sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

# Recept van Bonduelle