Courgettesoep met roze garnalen

SAMSUNG CAMERA PICTURES

COURGETTESOEP MET ROZE GARNALEN

Hoofdgerecht – 25 min.


3/4 courgette
1 flinke bosui
1 teentje knoflook
1 tl (kokos)olie
250 ml kokend water
1/3 tablet groentebouillon
1 el yoghurt
60 gr roze garnalen (koeling)
peper
(afbak)broodje


middelgrote pan
staafmixer


Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het broodje.

Kook water in de waterkoker.

Snijd de courgette in kleine blokjes, bosui in ringen en de knoflook in plakjes. Hoeft niet heel mooi, je pureert het straks toch, maar hoe kleiner hoe sneller gaar.

Maak bouillon van 250 ml kokend water uit de waterkoker en 1/3 tablet groentebouillon.

Verwarm een middelgrote pan op laag vuur met olie. Fruit de knoflook en bosui 2 min.

Voeg de courgette toe, draai het vuur naar middelhoog en bak 3 min.

Doe het afbakbroodje in de voorverwarmde oven.

Schenk de bouillon bij de courgette, voeg een beetje peper toe, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer.

Schenk ik een soep kom. Schep de yoghurt erop en bestrooi met roze garnalen.

Lekker dopen met je broodje, heerlijk!!