Chocoladetaartje

Chocoladetaartje

Echt een heerlijk taartje, stevig van buiten en zacht van binnen! Ik word er blij van!


CHOCOLADETAARTJE

Toetje – 30 min. (inclusief 10 min. oventijd)


40 gr pure chocolade
30 gr boter
1 ei
20 gr bloem
16 gr suiker
1/2 tl speculaaskruiden
evt. poedersuiker
evt. bolletje ijs
evt. vers rood fruit


2 muffinvormen of een ovenvast kopje
mixer
(maat)beker
kleine pan
metalen of glazen kom (deze moet groter zijn dan de pan)


Verwarm de oven voor op 180˚C. Kook een beetje water in een waterkoker.

Zet een pan met een laagje kokend water op laat vuur en zet hierop de kom. Breek de chocola in stukjes en doe in de kom samen met de boter. Laat de chocola en boter smelten, blijf af en toe roeren (loop niet weg). Als de chocola gesmolten is haal je de kom van de pan en laat het een beetje afkoelen.

Breek een ei in een hoge (maat)beker en klop het ei met de suiker schuimig met een mixer. Doe de bloem en speculaaskruiden erbij en mix dit door het eimengsel. Schep daarna met een lepel luchtig het chocolamengsel erdoor (let op, als de chocola te heet is, schiet je ei in de schift).

Vet de muffinvormen of het kopje in met boter. Giet het chocolademengsel in de vormen en bak 10 min in de oven.

Gebruik je een siliconenvorm haal dan de taartje er voorzichtig uit, door de bodem omhoog te duwen. Serveer anders het taartje in het kopje.

Bestrooi evt. met poedersuiker en serveer er evt. een bolletje ijs bij. En versier evt. met rood fruit.