Choco-koffie-havermoutballetjes

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Chocola, koffie en gezond…wat wil je nog meer?? Deze balletjes zijn dan ook gegarandeerd een succes!! Lekker bij de koffie of als tussendoortje. Je kan ze ook als ontbijt eten en zijn ideaal om mee te nemen..Voor als je ‘s ochtends weinig tijd hebt.


CHOCO- KOFFIE- HAVERMOUTBALLETJES

Ontbijt of Tussendoortje – 20 min.


Voor 10 stuks:
(1 ontbijt zijn 5 balletjes)

50 gr havermout
1 kopje sterke espresso (30 ml)
30 gr noten* (ik gebruikte hazelnoten, amandelen en pecannoten)
20 gr rozijnen*
2 el cacaopoeder
1 1/2 el honing
2 el kokosolie (niet vloeibaar)
2-3 el geraspte kokos
*Tip, koop een zakje studentenhaver, doe in een (afsluitbaar) bakje en kies de noten eruit die je wil. 


keukenmachine


Doe alle ingrediënten behalve kokos in een keukenmachine.

Meng alles ong. 10 sec.

Proef een klein beetje of je het lekker vind. Doe er anders nog wat cacao of honing bij. Maar maak ze niet te zoet…

Rol met je handen balletjes van walnoot grootte.

Doe de kokos in een kommetje.

Rol de balletjes door de kokos, tot ze rondom bedekt zijn.

Doe de balletjes in een bakje dek af met een deksel of folie en zet in de koelkast.

De balletjes zijn 3 dagen in de koelkast houdbaar.