Ceviche van zalm met mango, kokos & gember

SAMSUNG CAMERA PICTURES

2 weken geleden vertelde ik over Peru en ceviche. Een typisch Peruaans recept, waarbij vis gegaard worden in citrussap. Naast de traditionele manier kan je er eindeloos mee variëren. Dit recept is daar een goed voorbeeld van. Ik kwam dit recept jaren geleden tegen op de site van Francesca Kookt! En ik vind het zo’n lekker recept, dat ik deze jullie niet wil onthouden. Zorg voor goede en verse vis en het kan niet mislukken.   


CEVICHE VAN ZALM MET MANGO, KOKOS & GEMBER

Voorgerecht – 15 min + 1 uur in de koelkast


100 gr zalmfilet zonder huid (vers, goede kwaliteit!!)
1/2 limoen
1/2 sinaasappel
1/2 kleine rijpe mango
1/4 rode peper
1 el geraspte gemberwortel
50 ml kokosmelk
zout
evt. paar takjes waterkers


2 schaaltjes
rasp


Snijd de zalmfilet in mooie blokjes van 2 x 2 cm. en doe de blokjes in een schaaltje.

Was de sinaasappel en halveer. Rasp de schil van 1 helft en bewaar de rasp. Pers dezelfde helft van de sinaasappel uit. Pers ook een halve limoen uit. Schenk de limoen- en sinaasappelsap bij de zalm. Marineer de zalmblokjes 1 uur in het mengsel in de koelkast (niet langer, dan gaart de zalm te lang door).

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak deze daarna heel fijn.
Rasp de gember.

Neem een schaaltje en meng hierin de kokosmelk, rode peper, sinaasappelrasp en gember en breng dit op smaak met zout. Laat staan tot de zalm klaar is.

Snijd ondertussen de mango in kleine blokjes.

Als de zalm klaar is met marineren, schep je deze uit het citrussap en voeg je de blokjes toe aan het kokosmengsel. Voeg als laatste de mangoblokjes toe en meng goed door.

Neem een mooi schaaltje of glas en schep hierin de ceviche (zo min mogelijk vocht mee scheppen).

Om het af te maken strooi een paar kleine takjes waterkers over de ceviche.

Echt super lekker!!