Broodje met tonijnsalade & mozzarella

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Soms heb je gewoon even geen zin om te koken. Dan maak ik vaak 2 broodjes met deze tonijnsalade. Heerlijk voor een luie avond op de bank. Maar ook prima als lunch natuurlijk of op een toastje bij de borrel… Dus gewoon een altijd goed recept 🙂


BROODJE TONIJNSALADE & MOZZARELLA

Lunch, hapje of hoofdgerecht – 15 min.


Voor 2 broodjes:
1/2 blik tonijnmoot op water (dat is ong. 90 gr.)
1 1/2 el tomatentapenade (vers, uit de koeling)
1/2 bol mozzarella
1 el kappertjes
1 el zwarte olijven
1 el Griekse yoghurt
2 (afbak)broodjes (ik gebruikte ciabatta)
klein handje sla
peper


Heb je afbakbroodjes, bak deze dan af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Laat de tonijn uitlekken en doe in een kommetje.

Snijd de kappertjes, olijven in kleine stukjes en de mozzarella in plakjes.

Doe de tomatentapenade, yoghurt, kappertjes, olijven en een beetje peper bij de tonijn. Meng alles goed door elkaar.

Snijd de broodjes open. Leg er wat sla op, dan de tonijnsalade en als laatste de plakjes mozzarella.