Boerenkooltapenade

Boerenkooltapenade

BOERENKOOLTAPENADE

Voor op brood – 10 min.


60 gr boerenkool
1 el olijfolie
50 gr zwarte olijven
1 teen knoflook
2 tl kappertjes
1 tl paprikapoeder
1 tl limoensap
peper


keukenmachine
wokpan


Verhit een wok met olie op middelhoog vuur. Pers de knoflook en fruit 1 min. Voeg de boerenkool toe en schep om tot de boerenkool een beetje geslonken is. Voeg 2 el water toe, en bak nog 3 min. tot de boerenkool beetgaar is en het water verdampt. Laat iets afkoelen.

Doe de boerenkool in een keukenmachine en voeg de olijven, kappertjes, paprikapoeder, limoensap, en een beetje peper toe. Maal heel kort tot alles een grove structuur heeft.

Lekker op brood met plakjes tomaat.

Bewaar in de koelkast.