Boerenkoolsoep (Caldo verde)

 

Boerenkoolsoep

BOERENKOOLSOEP (CALDO VERDE)

Hoofdgerecht – 30 min.


75 gr boerenkool
125 gr aardappelen
65 gr chorizo
1 sjalotje
3/4 tablet kippenbouillon
400 ml kokend water


middelgrote pan
2 vellen keukenrol
staafmixer


Was de aardappels en snijd lelijke plekjes eraf. Snijd de aardappels (met schil) in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de chorizo en kleine blokje. Kook water in een waterkoker en maak bouillon van 400 ml kokend water en 3/4 tablet kippenbouillon. Zet een bord met 2 velletjes keukenrol klaar.

Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de chorizo tot ze krokant en bruin zijn. Schep ze op het bord met keukenpapier. Fruit in hetzelfde bakvet de ui. Voeg de boerenkool toe, daarop de aardappels en schenk de bouillon erover. Breng aan de kook en kook 20 min.

Pureer de soep met een staafmixer tot hij een grove structuur heeft. Roer de chorizoblokjes erdoor en verwarm de soep nog heel even.

Lekker met grof brood en (Franse) kaas!!

 

Dit is echt een lekkere winterse soep! #Comfortfood