Boerenkool- bietensalade met kikkererwten & geitenkaas

Boerenkool- bietensalade met kikkererwten en geitenkaas.2

BOERENKOOL- BIETENSALADE MET KIKKERERWTEN & GEITENKAAS

Lunch, Bijgerecht of Hoofdgerecht – 40 min. (incl. 30 min. rusten)


Voor hoofdgerecht:
60 gr boerenkool
2 gekookte bieten
4 el kikkererwten (blik)
1 teen knoflook
2 el rode wijnazijn
3 el olijfolie
1 1/2 el honing
30 gr zachte geitenkaas (naturel)
10 gr ongezouten noten (bijv. hazelnoten, amandelen en/ of walnoten)
peper en zout

Voor lunch of bijgerecht maak je een kleinere hoeveelheid, bijv. de helft of 3/4.


middelgrote schaal


Meng in een schaal de rode wijnazijn, olijfolie, honing, geperste knoflook, peper en zout tot een dressing.

Doe de boerenkool in de schaal met dressing en roer goed door, zodat de boerenkool en de dressing goed gemengd zijn. Laat de boerenkool 30 min. staan. (Door het zuur van de wijnazijn wordt de boerenkool zachter.)    

Snijd de gekookte bieten in kleine blokjes. En hak de noten in kleine stukjes.

Na 30 min. meng je de bietjes en kikkererwten door de boerenkool. Brokkel de geitenkaas erover en bestrooi met de noten.

Lekker met een boerenkoolburger!
Maak dan eerst de burger, dan de salade en als laatste bak je de burger.

Boerenkool- bietensalade met boerenkoolburger