Bietensoep met geitenkaas

SAMSUNG CAMERA PICTURES

BIETENSOEP MET GEITENKAAS

Hoofdgerecht – 25 min.


2 gekookte bietjes (koelvers)
2 volle takjes tijm (of 2 tl gedroogd)
8 – 10 cm prei (dun)
30 gr geitenkaas
2 tl boter
1 sjalot
1 teen knoflook
300 ml kokend water
1/2 tablet kippenbouillon (of groentebouillon)
peper
1 (afbak) broodje (deze hoef je niet eerst af te bakken)


middelgrote pan
wok of hapjespan
staafmixer


Kook water in de waterkoker.

Snijd de bietjes in stukjes en snipper de sjalot. Was de prei en snijd in ringen. Pers de knoflook.

Verhit een middelgrote pan met 1 tl boter op laag vuur. Fruit de sjalot, knoflook, prei en een beetje peper 4 min. Voeg de bietjes toe en roer door. Rits de blaadjes van 1 volle tak tijm (of 1 tl gedroogd) en doe bij de bietjes. Schenk 300 ml kokend water uit de waterkoker erbij en voeg 1/2 tablet kippenbouillon toe, roer door. Draai het vuur hoog en breng aan de kook. Als de soep kookt draai je het vuur weer lager tot het zachtjes pruttelt. Kook 15 min.

Ondertussen snijd je het brood in kleine blokjes. Verhit een wok met 1 tl boter op middelhoog vuur. Rits de blaadjes van 1 volle tak tijm (of 1 tl gedroogd) en doe bij de boter. Als de boter gesmolten is voeg je de blokjes brood toe en roer goed door. Voeg 2/3 van de geitenkaas toe en wat peper en blijf roeren tot de kaas rond alle stukjes brood zit. Bak het brood in 7 min. krokant en goudbruin.

Pureer de soep met de staafmixer. Proef en voeg naar smaak nog wat peper toe.

Schenk de soep in een kom en leg de rest van de geitenkaas erop. Vergeet je geitenkaascroutons niet, lekker om te dopen!