Banaan-Kokos cake

Banaan-Kokos (ontbijt)cake

BANAAN-KOKOS CAKE

Ontbijt of gezond gebak/ toetje- 10 min. + 20 min. oventijd


1 banaan
1 ei
50 gr havermout
1 tl gemalen kokos
1 tl kokosolie
3/4 tl bakpoeder
1 tl kaneel
snufje zout
evt. voeg stukjes noot toe (bijv. hazelnoten en/ of amandelen)


bakblik 13 x 6,5 cm
bakpapier 13 x 6 cm
staafmixer
hoge beker


Verwarm de oven voor op 180°C.

Knip het bakpapier op maat van de bodem van het bakblik en leg het erin.

Doe de kokosolie in het bakblik en zet het tijdens het voorverwarmen heel even in de oven zodat de olie smelt. Zodra de olie gesmolten is haal je het blik uit de oven en vet het hele blik in met de olie. (Is de kokosolie al vloeibaar, dan hoef je hem niet eerst in de oven te zetten)

Doe de banaan in een hoge beker. Voeg het ei, havermout, geraspte kokos, bakpoeder, kaneel en een snufje zout toe en pureer met een staafmixer tot een beslag.

Snijd evt. de noten in stukjes en roer door het beslag.

Giet het beslag in het bakblik.

Zet de cake 20 min. in de oven.

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

Keer het blik om en tik op de onderkant om de cake eruit te krijgen. Snijd evt. de zijkanten los.


Je kan van de cake 2x ontbijten, bewaar hem in folie in de koelkast en hij blijft 3 dagen goed. De cake is heerlijk maar je kan hem nog lekkerder maken door hem te serveren met bijv. fruit, yoghurt en/ of noten.

Wil je een XL variant maken om lekker te delen met vrienden, gebruik dan een gewoon formaat cakeblik en maak 3x de hoeveelheden van dit recept.