Weekmenu met witte asperges & koolrabi

Deze week een menu met o.a. witte asperges en koolrabi. In mei zijn asperges en koolrabi volop te krijgen! Maar wat zijn dit eigenlijk voor groenten?

Asperges
Asperges zijn de stengels van een aspergeplant. Er zijn twee soorten asperges: witte asperges en groene asperges. Witte asperges hebben een witte kleur omdat ze onder de grond in speciale aspergebedden groeien en dus niet worden blootgesteld aan zonlicht. Witte asperges hebben een heerlijke zachte smaak, je moet ze wel eerst goed schillen. Groene asperges groeien boven de grond. Door het licht dat ze opvangen kleuren ze groen. Groene asperges hoef je niet te schillen en zijn pittig van smaak. Asperges zijn verkrijgbaar van april t/m juni.

Koolrabi
Koolrabi is een knolvormige, verdikte stengel van de koolrabiplant en groeit boven de grond. Het is een veelzijdige groente, met veel bereidingsmogelijkheden. Koken, stoven, frituren, roerbakken, blancheren of rauw serveren, het kan eigenlijk allemaal. Rauwe koolrabi smaakt een beetje radijsachtig. De smaak van gekookte koolrabi doet wat aan bloemkool denken, maar dan pittiger. De koolrabi is verkrijgbaar van maart t/m juli. Deze week maken we er een lekkere soep van.

En probeer de Thai beef salad…. That’s one of my favorites!!!


WEEKMENU:


Weekmenu met asperges en koolrabi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.