Mie met kip, peultjes & pindasaus

SAMSUNG CAMERA PICTURES

MIE MET KIP, PEULTJES & PINDASAUS

Hoofdgerecht – 25 min.


50 gr wokmie (bijv. Tai Ming)
50 gr peultjes
1 kipfilet
1 bosui
70 gr wortel
4 cm rode peper
1 el pindakaas*
1 el chilisaus
1/2 tl vissaus
1 el limoensap
1 tl sojasaus
1 el olie
*eet je nooit pindakaas en wil je geen hele pot kopen. Kijk dan is in het personeelsrestaurant op je werk of ze kleine hoeveelheden verkopen.


wokpan
steelpan


Kook water in een waterkoker.

Snijd de uiteinden van de peultjes af. Snijd de wortel in dunne plakjes (niet te dik, dan blijft het erg hard), de bosui en rode peper in ringetjes.

Snijd op een andere snijplak de kip in blokjes.

Breek de mie doormidden en doe in een steelpan. Schenk er kokend water uit de waterkoker op tot de mie ruim onder staat. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Meng in een kommetje de pindakaas, chilisaus, vissaus, rode peper en limoensap tot een dressing.

Verhit een wok met olie op middelhoog vuur. Doe de kip in de pan en bak 3 min. blus af met de sojasaus. Voeg de wortel toe en laat nog 3 min. bakken.

Doe de laatste 3 min. de peultjes bij de mie en kook 3 min. mee.

Giet vervolgens de mie en peultjes af en doe bij de kip. Schenk de dressing erdoor en bestrooi met bosui. Eet smakelijk!